``DÜŞÜNEN ÇOCUK`` Kitapları / 1-2-3-4

Bu Kitaplar Niçin Yazıldı?

“DÜŞÜNEN ÇOCUK” kitapları, eğitim sistemimizdeki bir eksikliğe vurgu yapmak için hazırlandı.

Çoktan seçmeli sınavlarla “sınav odaklı” bir sisteme göre uyarlanmış olan eğitim sistemimiz ne yazık ki öğrencilere sadece bilgi yüklüyor. Oysa sadece ezber bilgiye dayalı öğretim sistemleri önceki yüzyıllarda kalmış olmalı. Yeni kuşakların yeni şeylere ve bilgiden çok bu bilgileri nasıl kullanacaklarını bilmeye ihtiyaçları var. Bunu sağlamak için okullarımız çocuklara sahip oldukları potansiyele uygun olarak düşünsel, sosyal ve bilişsel beceriler kazandırmayı amaçlamalıdır.

Bunlara çeşitli el becerilerini de ekleyebiliriz. Unutmayalım ki çocuklara vermeye çalıştığımız ezber bilgiler bir süre sonra unutulup gidecektir. Oysa erken yaşlarda kazanacakları bütün beceriler yaşam boyu onlarla birlikte olacaktır. İşte bu kitaplardaki açık uçlu etkinlikler, çocuklara kalıcı beceriler ve düşünme alışkanlıkları kazandırmayı amaçlamaktadır.

image
image
image
image
image

“DÜŞÜNEN ÇOCUK” Kitapları

1. Kitap
Bir başlangıç kitabı olarak 6-7 yaş çocukları için uygundur. Kitabın ilk bölümü ilk yarıyılda, ikinci bölümü de ikinci yarıyılda uygulanmak üzere ve 1. Sınıf kazanımlarına uygun şekilde hazırlandı.
2. Kitap
1. Kitapla birlikte 6-8 yaş çocukları için uygun olup daha çok 2. Sınıf kazanımları dikkate alınarak hazırlanmıştır.
3. Kitap
1. ve 2. Kitapla birlikte 7-9 yaş çocuklarına göre ve 3. Sınıf kazanımları temel alınarak hazırlandı.
4. Kitap
DÜŞÜNEN ÇOCUK serisinin önceki kitaplarına ek olarak 7-11 yaş çocuklarına ve 4. Sınıf kazanımlarına paralel olarak hazırlanmıştır.

“Düşünen Çocuk” Başarır…

Öğrenme, bireysel bir süreç. Ancak öğrenmenin yöntem  de önemlidir. Ezber yoluyla edinilen bilgiler zamanla unutulur gider, oysa kazanılan beceriler yaşam boyu bizimle birlikte gelir. Bu nedenle çocukların erken yaşlarda farklı beceriler kazanması, farklı düşünme alışkanlıkları edinmesi; onların hem okul başarısına, hem hayat başarısına hem de bilişsel zekasının gelişmesine destek olacaktır.
image

SÖZEL ALGI

Sözel Mantık, Sözel Muhakeme, Anagram, Bilişsel Anlam Çağrışımı, Sözel Yaratıcılık ve Yorumlama Becerileri

SAYISAL ALGI

Sayısal Mantık, Sayısal Muhakeme, Sayı İlişkileri, Zihinsel İşlem Becerisi, Problem Çözme, Örüntü, Analiz, Sentez, Analitik Düşünme Becerileri

GÖRSEL ALGI

Görsel Okuma, Tasarlama, Görsel Dikkat, Benzeşim, Benzerlik, Farklılık,
Karşılaştırma, Sınıflandırma, Odaklanma ve Üç Boyutlu Düşünme Becerileri

Bize Ulaşın

    image